Onder de loep: gratis design tool Canva

Communiceren via beelden wordt alsmaar belangrijker. Kijk maar naar de populariteit van platformen als Instagram en Tik Tok, waar beelden de hoofdrol spelen. Probeer jij ook om telkens originele ontwerpen uit je mouw te schudden, maar merk je dat dat steeds moeilijker wordt? Dan hebben we een leuke tip voor je: Canva!

Wat is Canva nu net?

Met Canva kun je op een eenvoudige en snelle manier de mooiste ontwerpen voor je website, social media óf presentaties maken. En dat is niet alles! Je krijgt ook toegang tot stockbeelden en sjablonen voor presentaties, posters, documenten én natuurlijk ook voor social media. Daarnaast is het platform zó gebruiksvriendelijk dat zelfs een computerleek zijn weg erin kan vinden. Met enkele klikken is je login aangemaakt en met één klik op ‘download’, is de app ook meteen op je smartphone geïnstalleerd.

Ja maar, wat kost mij dat?

Val niet van je stoel, want het kost je helemaal niets! Canva is een volledig gratis tool. Instant respons: ‘Dat zal wel zijn’? Dat begrijpen we. Natuurlijk zitten er ook enkele functionaliteiten achter een betaalmuur, maar zelfs de betalende versie is slechts een kleine 11,99 euro per maand (of 107,88 EUR voor een gans jaar). Met die uitgebreidere versie heb je toegang tot nóg meer templates, afbeeldingen, lettertypes en opslagmogelijkheden. Je kan dus helemaal zelf kiezen of je dat nodig vindt, of niet!

Niets missen?

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan, maar wil je Canva niet op eigen houtje ontdekken en mogelijk functionaliteiten over het hoofd zien? Contacteer ons dan snel voor een workshop op maat. We gidsen je maar al te graag door deze uitgebreide design tool!

Post A Comment