Hoe maak je kom(m)af met die saaie story-achtergrond? Een stappenplan!

Je kent het wel… Je hebt de perfecte foto op je Instagram-feed geplaatst, de likes en reacties druppelen als zoete broodjes binnen en je deelt je post nog snel even in je stories om meer engagement te genereren. Lap, daar begint de miserie. De kale achtergrond, de grauwe kleur, de gapende leegte… Plots lijkt de gedeelde post in jouw story veel minder pakkend en beeldend! Niets aan te doen, zeker? 

Think again! Er is namelijk een oplossing om jouw stories in enkele eenvoudige stappen naar een nieuw niveau te tillen. Niet alleen de inhoud, maar ook de vorm moet in lijn liggen met je (bedrijfs)identiteit, toch? Het oog wil ook wat! En aangezien Instagrams story-functie wereldwijd meer dan 500 miljoen dagelijkse gebruikers kent, mag je het belang van een visueel aantrekkelijk verhaal niet onderschatten als community building tool! 

Visual storytelling wordt steeds belangrijker en je (toekomstige) volgers verwachten een consistente kwaliteit, dus: ben je klaar om creatief met jouw story-achtergrond… op de voorgrond te treden? Lees snel verder, diep je smartphone uit je broekzak en stap met ons mee door onderstaand stappenplan!

Stap 1: Deel je post op je story:

Stap 2: Maak een screenshot van de gedeelde post en snijd de foto bij:

Stap 3: Ga terug naar je story en maak de gedeelde post zo groot mogelijk:

Stap 4: Plaats de foto, die je als achtergrond wilt, over je gedeelde post:

   

Stap 5: Plaats je gemaakte screenshot (zie stap 2) over de achtergrond:

Stap 6: Deel je verhaal en geniet van je prachtige story-post!

Deze (blog)story loopt ten einde, want… meer is het eigenlijk niet! Met deze zes stappen word je niet alleen een meesterverteller, die je (potentiële) doelgroep met prachtige visuele verhalen weet te verwonderen, maar zorg je meteen ook voor een kwalitatieve etalage naar mogelijke klanten, volgers of connecties toe! Want zeg nu zelf: jij kijkt toch ook af en toe stiekem mee via de stories? Je hebt maar één kans op een eerste indruk, dus… make it count!

Kan je haast niet wachten om in dit – en dat mag je letterlijk nemen! – mooie verhaal te stappen met spot-on content van A tot Z? Toon ons dan je eerste resultaat in de comment section hieronder! Of wil je eerder toch graag extra ondersteuning bij jouw digitale aanwezigheid op de verschillende sociale kanalen? Contacteer ons dan snel voor een workshop op maat, want… wij bouwen graag mee aan jouw (story-)verhaal!

Post A Comment